Tränarens Hörna

En hörna för taktik, tankar och fotbollsromantik. Lokal sådan.

KM 2015

Publicerad 2016-01-03 00:19:00 i Allmänt,

Hörnan vill inleda med att tacka för det gångna året och önska er alla en god fortsättning samt ett lyckat fotbollsår. 
Såhär dagarna efter ett avslutat KM börjar man redan längta efter gröna planer, skinande sol och rök från grillen ute på Klockarebacken. Då kommer snön, som en oinbjuden gäst segnar den ner och lägger sig tyngre än under hela december. Ett nästan märkligt återkommande fenomen. Julafton grönare än midsommar men sen, ja då.... Låt oss hoppas på att vår kommun följer väderprognoserna och rustar för dessa.  
 
Nog om vädret. 
Utfallet av KM, dvs att IFK Karlshamn återigen fick lyfta pokalen var föga oväntat för mig medan andra delar i Hörnan tappert stred för att AIF 1 var favoriter trots ett enormt bortfall av spelare. 
Vi vet alla hur det gick i KM (eller i alla fall de flesta av oss som är frälsta i kommunfotbollen) så vi lämnar det därhän och väljer istället ut tre punkter till "diskussion". 
 
Kvalitén
Vi i hörnan vill på intet vis svinga med någon motorsåg, inte så länge vi går under anonym signatur i alla fall MEN kvalitén på inomhusfotbollen är inte vad den har varit. Det må bero på regler, regeltolkningar osv osv men i slutändan ligger nog ändå ansvaret på spelare och tränare. Vi sitter inte på svaret men låt oss spola tillbaka tiden 8-10 år, hämta Mattias Kjellsson med flera så hade tagit hem KM idag utan några större hinder, eller? 
 
Regelverket
Reglerna är luddiga och de diskuteras återkommande varje KM. Regeln som ska bekämpa "oskickligt spel" exempelvis. Här blir du emellanåt avblåst för att du gör en brytning så att bollen går upp på läktaren medan du i nästa skede kan dra på ett skott som hamnar någonstans mellan gymmet och pingishallen UTAN att bli avblåst för oskickligt spel. DET om något bör ses som oskickligt, eller? Jag avundas inte domarna (snarare beundrar) som ska ta beslut kring vad som är "oskickligt spel", speciellt inte när spannet på spelare når mellan div.2 och div.6.
 
 
Publiken
Eftersom att just skrivande del av Hörnan är en tämligen erfaren besökare av KM så infann sig den i hallen några minuter efter 17.00. De som kom en bit därefter hade det desto svettigare med både parkering och plats på läktaren. Jag måste säga att det är helt fantastiskt att beskåda det intresse som finns i kommunen just vid dessa mästerskap MEN torde det inte finnas mer folk på plats under brinnande vårsol också? Visst finns det publikmagneter såsom Hällaryds IF men generellt är det inte många som hänger på räckena. Eller?
Ett annat tillägg i punkten. OM man har suttit i hallen från 17.30 (de som var sena på det) varför stannar man då inte kvar och hyllar de som hyllas bör? Läktaren töms väldigt fort efter slutsignalen, lite synd kan jag tycka då spelarna ger oss så mycket de kan under kvällen. Heder till er som stannar kvar, det är trots allt en majoritet. 
 
För att avrunda skulle vi vilja rikta våra tankar till Åke Doverlind och hans anhöriga, IFK-profilen som gått ur tiden. 
 
// Hörnan
 

Kommentarer

Postat av: Mats Edvardsson

Publicerad 2016-01-05 21:00:26

Håller fullständigt med dig om att det är dåligt att inte stanna kvar tills prisutdelningen är över, det handlar trots allt om bara 15-20 minuter, det får mig att tänka tillbaka på den tiden när jag var i Mörrum och kollade på hockey och oavsett resultat så började delar av publiken gå innan slutsignalen ljöd, en jobbarkompis till mig som också var där undrade då om de inte hade betalt fullt biljettpris.
Mats E

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela